Assaig dels Goigs de Sant Antoni
Torrada i ximbombada
El Patronat convida a vi i mistela
Plaça de la Concòrdia

Imprimiu els goigs per poder assajar en condicions:

Amples

Estima

Manacor assaja els goigs

Més de 500 persones assisteixen a la plaça de la Concòrdia a l’assaig dels goigs i a cantar les primeres gloses

Martina Poquet | 16/01/2011 | dBalears.cat

Les festes de Sant Antoni oferiren divendres un dels actes més esperats pels veïns de la ciutat: l’assaig dels goigs de Sant Antoni de Viana. I és que després del primer ball dels dimonis, el compte enrere per a una de les festes més sentides arriba amb l’assaig dels goigs.

A partir de les 21 hores, la plaça de la Concòrdia començà a omplir-se de veïns que torraren les primeres sobrassades i botifarrons amb un tassó de vi o de mistela. Després del sopar, més de 500 persones s’arrambaren al fogueró de l’espai per assajar-hi els goigs. La banda de música tocà la cançó, que els manacorins entonaven plegats, una vegada i una altra.

Així, s’arribà a un dels moments més emocionants de la festa: els sonadors fan sonar les ximbombes i comencen a sentir-se les primeres gloses.

Enguany, els veïns recordaren la decisió del jutge d’esbucar elpont del Riuet de Porto Cristo; el cant coincidia simultàniament amb la protesta dels veïns del port per evitar el tancament de la infraestructura al trànsit de vehicles i vianants.

Una altra referència de les gloses fou la corrupció, i no hi faltaren les dedicades a polítics locals i a personatges de la ciutat. A més, també hi hagueren les més pujades de to. Totes amb humor i perspectiva crítica, per tal d’amenitzar la vetlada de les festes de Sant Antoni. El portaveu del PSM, Sebastià Gaià, entonà les seves: “En Pastor voldria fer història/ amb el seu gran auditori/ però serà recordat/ pes pont del port haver tomat”.

El català també hi fou present, amb les gloses de Pere Bergas: “Que ho sapin a Calvià/ i també a Marratxí/ que jo xerr en català/lo mateix que en mallorquí”.

[nggallery id=23]