cartellAquesta exposició es el resultat de mesclar la meva afició a la fotografia i un dels dies que mes Manacorí em sento, tan sols he canviat la botella d’herbes per una càmera reflex (cosa que el cos m’agraeix).

En realitat aquest es el tercer any que faig un reportatge del dia de Sant Antoni. Amb una evolució evident any rere any. cada vegada tenc un estil més definit i amb el qual m’identifico. I aquest estil es el resultat de agafar un poc de cada fotògraf amb els que he tengut el plaer de formar-me i aprendre. A vegades era un curs o seminari, d’altres tan sols una xerrada informal entre companys de professió, o tal vegada nomes de fullejar una biografia dels fotògrafs clàssics. Deixau-me pensar que dins el reportatge de aquesta exposició hi ha una mica de Robert Capa ( potser soc massa presuntuos ) ja que de fet, es llegint un llibre seu quant vaig decidir que totes les fotografies anirien en format blanc i negre.

M´agrada viure la festa en primera persona i m´agrada fotografiar-la des-de aquesta mateixa perspectiva. Que la gent cuant vegi les fotografies es senti dins la bauxa. No sempre puc estar a primera fila, a vegades tan sols puc veure les banyes del dimoni gros, cantam el que ens dona la gana per que no sentim el que canten els de devant, però aixo també es festa i com a tal digne de esser immortalitzada.

Per a els aficionats diré que l’any passat vaig fer el reportatge amb una Canon 50D un 18-50 2.8 i un 70-200 2.8. No faig servir Photoshop i la poca edició que duen aquestes fotografies es un poc de nivells, contrast i per suposat saturació. Totes les fotografies romandran a la venda i a tal fet cada imatge és única i no es farà cap mes copia, els beneficis obtinguts es destinaran al Patronat a fi de millorar la nostra festa

Vos convido a tots a acudir dia 7 a les 21:00 al bar Xarop i començar a escau-far els motors, ja es aquí, s’acosta, no sentiu el parapaxim?. Aquest any també agafaré la càmera, aquest any també em mesclaré amb la gent, aquest any també faré el que mes m´agrada, gaudir de la millor festa de l’any i de la meva pasio. Ens veim al carrer!!!

Pere Lliteras

 

[nggallery id=49]